Verzet tegen waterskibaan Wijthmenerplas lijkt zinlooos

tn_DSC06346

De omgevingsvergunning voor de waterskibaan op de Wijthmenerplas  zal waarschijnlijk in stand blijven. Dit bleek woensdag tijdens de zitting bij de Raad van State.

Een omwonende eiste vernietiging van de vergunning vanwege overlast. Bovendien zou het geldende bestemmingsplan geen paviljoen bij  de waterskibaan toelaten. De gemeente Zwolle  en exploitant Cablepark Lakesite roepen  in koor dat de omwonende door de Raad buitenspel moet worden gezet. Ze zou op te grote afstand wonen om hinder van de waterskibaan te hebben. “Ze woont hemelsbreed meer dan zevenhonderd meter van Lakesite. Tussen haar woning en de waterskibaan liggen een golfbaan met paviljoen en horeca, een skeelerbaan, parkeerplaatsen diverse boomsingels.” De rechters van de Raad voegen zich ook sterk af of de buurtbewonster wel in haar belangen wordt geschaad. Het bestemmingsplan maakte al een waterskibaan met paviljoen mogelijk. En de plaats is eerder door de Raad goedgekeurd.

lakesite-wijthmenerplas

Lakesite aande Wijthmenerplas

 

De verleende vergunning is grotendeels in lijn met het bestemmingsplan  en kan daarom niet eens worden geweigerd.  Er wordt alleen nog gesteggeld over het iets hoger gebouwde paviljoen en enkele masten die iets hoger zijn geworden. Daarvoor heeft de gemeente een vrijstelling gegeven.  Maar volgens de buurtbewoonster  laat het bestemmingsplan feitelijk niet meer toe dan de friettent die daar al lange tijd aanwezig is.  Dat is volgens de Raad van State maar zeer de vraag. Een van de rechters merkte dat de horeca rond de plas beter geregeld kon worden.  Maar de Raad van State had al eerder geoordeeld dat ondergeschikte horeca bij verschillende activiteiten wel mag.  Een groot zelfstandig restaurant is verboden. Volgens de gemeente en de exploitant had de buurtbewoonster met haar  bezwaren moeten komen toen het bestemmingsplan voor de Wijthmenerplas bij de Raad werd behandeld.

De Raad doet over zes weken uitspraak

(Bron: De Swolenaer van 2 mei 2017)