Sfeervol begin PEC Zwolle op Wijthmens biljartlaken

Ontspannen, sfeervol en ware Wijthmen-promotie. Zo was de eerste training van PEC Zwolle in Wijthmen te omschrijven. ‘En nat’, lachte John van ‘t Schip, de nieuwe hoofdtrainer van de Zwolse voetbaltrots, die duidelijk zin had in het nieuwe voetbalseizoen.

Meer nog dan over het weer werd zaterdagmiddag over de staat van het veld gesproken. In positieve zin. Alfred Meiberg was een blij en trots mens. Op zijn initiatief was PEC Zwolle naar Wijthmen gekomen om twee weken te trainen. De club stelde één voorwaarde: een goed veld. Nou dat lag er. Door de inspanningen van de ROVA en Alfred en zijn mensen werd het veld met chirurgische precisie onder handen genomen. Met succes. De Zwolse terreinmeesters werden dan ook bedolven onder de complimenten. Op de sociale media werd het veld beschreven als een ‘biljartlaken’. ‘Beter dan de Kuip’, grapte Max Beernink, de geestige gelegenheidsspeaker.

Het regenachtige weer mocht goed zijn voor de grasmat, maar na het mooie weer van de laatste tijd wat het minder aangenaam voor de nieuwsgierige toeschouwers. Toch kwamen ruim 400 PEC-fans naar Sportpark De Elshof. Een aantal waarop de organisatie alleen maar had durven hopen. De belangstelling van de media was opvallend groot. Voetbal is echt de belangrijkste bijzaak van de wereld geworden getuige de vele camera’s langs de lijn. En dat bij een training!

Alfred Meiberg mocht dan een trots man zijn, de allertrotste persoon op het veld was 8 jaar. Luuk van Krevel, speler van de E3, kreeg een verlaat verjaardagscadeau, want hij werd door John van ‘t Schip met een andere jeugdige voetbalfan uit het publiek geplukt, kreeg een hesje omgedaan en mocht meedoen in een trainingsvorm met Mickey van der Hart en Ted van de Pavert.

 

Luuk van Krevel hier met Bram van Polen

Luuk van Krevel hier met Bram van Polen. Let op de vele handtekeningen op zijn shirt die hij inmiddels had verzameld.

Luuk haalde zelfs de uitzending van Studio Sport. En was dus ‘s avonds in heel Nederland op TV te bewonderen. Jurre Teusink, rechtsbuiten van E1, is zelfs in beeld gekomen bij de scouts en trainers van PEC na zijn panna bij Younes Namli.

Ondanks de regen en het wegvallen van organisator Robert Hülsmann (ziek) konden de vele vrijwilligers met voldoening terugkijken op de middag. De organisatie beschouwde de eerste training als de generale repetitie voor de oefenwedstrijd PEC Zwolle-FC Emmen op vrijdagavond 14 juli as. (19.30 uur). Dan worden zeker duizend toeschouwers in Wijthmen verwacht. Welkom!

 

Foto’s zien, ga naar de website vvwijthmen.nl