‘Kerkstalker’ Wijthmen langer in hechtenis

Kerkgangers in de Zwolse buurtschap Wijthmen kunnen opgelucht ademhalen. De 52-jarige Zwollenaar die vorige week de organist van het kerkkoor in Wijthmen aanviel, blijft de komende tijd nog in de cel.

Hij is dinsdag voorgeleid en zijn voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd, meldt het Openbaar Ministerie.De man zorgde de afgelopen maanden voor grote onrust in de kerkgemeenschap. Hij is de ex-partner van de dirigente van het kerkkoor en kon het niet verkroppen dat zij een nieuwe relatie aanging met de organist van het koor. Tijdens repetitieavonden en kerkdiensten viel hij hen lastig met intimiderend gedrag.

De angst zit er flink in bij de leden van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand -kerk in Herfte-Wijthmen

De angst zit er flink in bij de leden van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand -kerk in Herfte-Wijthmen

Afgelopen woensdag liep de situatie helemaal uit de hand tijdens een repetitieavond van het koor, toen de Zwollenaar met de organist op de vuist ging op het plein voor de kerk. De organist liep lichte verwondingen op bij het handgemeen. De dirigente werd bedreigd. De Zwollenaar vluchtte na de confrontatie, maar de politie hield hem kort daarna aan wegens mishandeling.

De kwestie heeft voor veel onrust binnen de kerk gezorgd. Al voor het incident van woensdag had het kerkbestuur al contact met de politie gezocht en gevraagd om veiligheidsmaatregelen. De voorzitter van het kerkkoor zei na het handgemeen op het kerkplein te vrezen dat kerkgangers en koorleden zouden afhaken als de Zwollenaar weer op vrije voeten zou komen.

DOOR FRANCISCA MULLER

(Bron: de Stentor van 06-07-2017)