Hoonhorst bloeit in 2018…… Misschien ook bij u?

Hoonhorst

De gemeente Dalfsen vindt versterking van de biodiversiteit belangrijk, het draagt namelijk bij aan het verbeteren van de leefomgeving van de (wilde) bijen. Vorig jaar organiseerden zij een bijeenkomst en zij stelden de vraag:

Wat kunt u doen om de biodiversiteit te versterken en welke rol kunnen (wilde) bijen hierin spelen?

Met een aantal buren waren wij in 2017 aanwezig bij deze vergadering. In samenwerking met Landschap Overijssel werd de Tibbensteeg ingezaaid.

Nu is het 2018 en hebben wij als bewoners van de Tibbensteeg samen met de gemeente Dalfsen een nieuwe actie opgezet om nog meer vergeten hoekjes in het komende seizoen in te zaaien.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en heeft u vorig jaar ook zo genoten van de stroken wilde bloemen? Kom dan naar de informatieavond op

19 maart om 19.30 uur Anjerpunt Hoonhorst

Landschap Overijssel, de gemeente Dalfsen en de bijenvereniging zullen een korte presentatie geven over biodiversiteit, over bijen en over de mogelijkheden die u zelf heeft om de biodiversiteit te stimuleren (bijvoorbeeld via de erfbeplantingsregeling Boeren Planten Bomen).

Het is prettig wanneer u zich opgeeft op onderstaand mailadres. Graag uw naam, adres en met hoeveel personen u komt via het mailadres:

hoonhorstbloeit@gmail.com

Graag tot ziens, namens de voorbereidingsgroep

Ans Wijnen