Contactverbod en werkstraf voor ‘kerkstalker’ Wijthmen

DSC00627

De 52-jarige ‘kerkstalker’ Saman A. uit Zwolle moet 200 uur werkstraf verrichten omdat hij zijn ex-vrouw en haar vriend heeft gestalkt, bedreigd en mishandeld. Ook mag hij voorlopig niet in de buurt van het tweetal komen en moet hij hen 5.000 euro schadevergoeding betalen.

FRANCISCA MULLER

Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald. De man joeg vorig jaar zijn ex en haar vriend én de kerkgemeenschap in Wijthmen de stuipen op het lijf. Hij was jarenlang getrouwd met de vrouw, die dirigente was van het kerkkoor in Wijthmen. Toen zij het huwelijk beëindigde en een relatie aanging met de organist van het koor, begon hij hen lastig te vallen.

Zo bezocht hij kerkdiensten waar het koor optrad en belaagde hij de vrouw en haar nieuwe vriend tijdens repetities van het koor. Ook stuurde hij haar tal van berichten om haar te bewegen om bij hem terug te komen, waar zij niet van gediend was. A. moest zelfs bij de politie op gesprek komen. Hem werd toen te verstaan gegeven dat hij haar met rust moest laten. Dat gebeurde echter niet.

De zaak escaleerde uiteindelijk in juni vorig jaar. Het kwam toen op het kerkplein van Wijthmen tot een treffen tussen A., zijn ex, de nieuwe vriend en de voorzitter van het kerkkoor. De Zwollenaar werd daarna aangehouden en zat geruime tijd vast. Tijdens de rechtszaak, twee weken geleden, ontkende hij dat hij bedreigd en mishandeld.

De rechtbank acht mishandeling en belaging wel bewezen. Naast de werkstraf krijgt de Zwollenaar een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

(Bron: de stentor  van 15 mei  2018)