Carbid schieten aan Woestijnenweg maakt slachtoffer

Enkele container- en afvalbrandjes, illegaal geschiet met carbid, maar ook een twintiger die ernstige brandwonden in zijn gezicht heeft opgelopen. Dit tekent de afgelopen jaarwisseling in de gemeente Zwolle.

Lokatie Woestijnenweg

Lokatie Woestijnenweg

Volgens burgemeester Henk Jan Meijer is oudejaarsnacht vergelijkbaar geweest met andere jaren. Wel is er meer illegaal geschoten met carbid, weet hij. ,,Gemeente en politie hebben hier samen tegen opgetreden. Het gemeentelijk telefoonnummer voor het melden van carbidoverlast is een aantal keren gebeld.” Op de locatie waar het zondagmiddag misging, werd wel legaal geschoten. De Woestijnenweg in Wijthmen was één van de veertien aangewezen schietplekken in de gemeente. De eerste knal moest nog gelost worden toen kort na één uur ‘s middags een schutter gewond raakte. Volgens Jorn Noordman van de organisatie gebeurde het door één seconde van onoplettendheid. Z’n kameraad van midden twintig maakte zich op voor de eerste knal van de dag, maar kreeg een steekvlam in z’n gezicht. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis en de organisatie besloot meteen het evenement te stoppen.

Na het incident werd het evenement afgeblazen

Na het incident werd het evenement afgeblazen

Het slachtoffer heeft tweede-graads brandwonden opgelopen. Zijn oren en ogen zijn nog goed, weet Noorman. ,,Maar hij heeft een lange weg te gaan, werd in het ziekenhuis gezegd.”

(Bron: de stentor van 2 januari 2017 door Jordy Boschman)

 

 Home Remedies For Wrinkles


<>