Bestuurswisseling bij Voetbalvereniging Wijthmen

 Frans Kerkum vertrekt, Robert Hülsmann komt

 Robert Hülsmann (55) is in de goedbezochte ledenvergadering (27 september) gekozen tot de nieuwe voorzitter van VV Wijthmen. Hij is opvolger van Frans Kerkum, die zeven jaar in functie is geweest.

Laatstgenoemde gaat het ‘een jaartje rustiger aandoen’. Hij bekende zich in het begin verkeken te hebben op de hoeveelheid werk, die het voorzitterschap met zich meebracht. ‘Je denkt misschien: ach, het is een kleine vereniging….. Maar dat viel tegen’, waarschuwde hij zijn opvolger, voordat hij de symbolische voorzittershamer overdroeg.

De voorzitterswisseling is niet de enige mutatie in het bestuur. Ook Marcel Poppe (senioren en wedstrijdsecretariaat) en Thamara de Ruiter (penningmeester) zijn nieuw. Zij komen in de plaats van Jacqueline Noordman en Hermien Meijer.

Met Robert Hülsmann, in het dagelijks leven werkzaam bij NedTrain, is een echte verenigingsman aan het roer gekomen van onze club. Hij is lid vanaf zijn achtste, vrij kort na de oprichting in 1969, en heeft door de jaren heen een lange lijst van functies en baantjes binnen de vereniging bekleed.

Zo was hij al eerder bestuurslid. Hij begon in die hoedanigheid in 1989, nog onder Jan van der Kolk als voorzitter, en beheerde diverse portefeuilles, waaronder die van jeugdsecretaris. ‘Ooit kom ik in het bestuur terug als voorzitter’, liet hij zich nadien in kleine kring ontvallen.

Hij was toen 12 jaar bestuurslid geweest en bleef actief op allerlei terreinen. Allereerst als speler.

Robert Hülsmann op de kampioensfoto in 1988, 1e rij, 3e van links kampioensfoto

Robert Hülsmann op de kampioensfoto in 1988, 1e rij, 3e van links kampioensfoto

Hij schopte het tot het eerste elftal met het kampioenschap in 1988 als absoluut hoogtepunt. ‘De speler van de onverwachte momenten’, stond in het wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd tegen Mariënberg in de Zwolse Courant te lezen. Jo Herder was toen de trainer. Met de legendarische voorhoede Robin Schoenmaker-Robert Krul-Robbie Blankvoort scoorde ze er lustig op los.

Aan het werk in de kampioenswedstrijd tegen de Dames van Be Quik 28

Aan het werk in de kampioenswedstrijd als coach van Wijthmen tegen de Dames van Be Quik 28

De laatste pakweg 20 jaar speelde de nieuwbakken voorzitter als flegmatieke, maar verrassend gemakkelijk scorende spits in het laagste elftal.

Ook buiten het veld werd zelden of nooit vergeefs een beroep op hem gedaan. Of het nu om de kantinediensten op de zaterdagmiddag ging of als scheidsrechter. Zeer recent, in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, rende hij als grensrechter in de stromende regen langs de lijn bij het eerste elftal.