Bereikbaarheid ZIN tijdens feestdagen

zin

Op donderdag 25 december (Eerste Kerstdag) en donderdag 1 januari (nieuwjaarsdag) is er GEEN spreekuur van ZIN Wijthmen. Tijdens de feestdagen – van 25 december 2014 tot en met 1 januari 2015 – zijn wij alleen te bereiken via het algemeen telefoonnummer van ZIN.

Dit is: 06 22 60 60 73.

Er zijn overigens in Wijthmen nog steeds mensen, die rechtstreeks contact opnemen met de gemeente als ze een voorziening nodig hebben in het kader van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dit kan natuurlijk, maar het is veel handiger om ons eigen sociaal wijkteam ZIN in te schakelen. Dit werkt aanzienlijk sneller. Zeker als de decentralisatie van de zorg – zoals door landelijke overheid opgedragen – na 1 januari 2015 operationeel wordt.

Wij adviseren dus om contact op houden met

Annet Uijttewaal (wijkverpleegkundige) via 06 13 13 57 63

of

Marion Tolhuis (dorpsondersteuner) via 038 49 83 230.

Overigens zujn beiden ook nog aanwezig op de inloopmiddag op dinsdag 23 december in het Kulturhus (zie elders in deze Elshofbode).

Met onze welzijnsmedewerker Ineke Schoenmaker en Bart Reuvekamp zijn we momenteel aan het bedenken hoe we het gebruik van onze (rol)stoelbus kunnen vergroten. Daarover hoort u binnenkort meer. Net zoals over ons tuin- en klussenteam in oprichting. Uit de keukentafelgesprekken hebben we opgetekend, dat veel ouderen graag hulp (tegen een kleine vergoeding) willen hebben om de tuin te onderhouden. Mogelijk kan Bart Reuvekamp hierover al meer vertellen op de inloopmiddag van 23 december.

Momenteel wordt ook gewerkt aan plannen voor een computercursus voor ouderen. Hoewel we verrast zijn door het grote aantal ouderen op internet, is toch behoefte aan zo’n cursus. Echt iets voor de donkere wintermaanden?

Een aantal ouderen in Wijthmen heeft de voorbij weken meegedaan aan ‘Jong Belegen’, een project van Deltion College, waarin iedere ouder aan twee MBO-leerlingen van de opleiding Zorg werd gekoppeld. Een keer of zes trokken ze gezamenlijk op, onder meer met een boswandeling.

Een groep van 13 ouderen gaf gehoor aan de uitnodiging van het nationaal ouderenfonds voor een gezamenlijke maaltijd bij De Ambelt op 17 december.

Het Sociaal Wijkteam wenst u tot slot heel goede feestdagen en een gelukkig 2015!