Voetbal Wijthmen 11 augustus weer in picture met Michael Laudrup

Michael Laudrup

Michael Laudrup op 11 augustus op de Elshof in Wijthmen

Vrijdagmiddag 11 augustus om 14.00 uur vindt op de Elshof opnieuw een interessante wedstrijd plaats. Dit keer een oefenduel van Jong PEC Zwolle tegen Al-Rayyan. De ploeg uit het oliestaatje Qatar staat onder leiding van Michael Laudrup.

Gerard Nijkamp, de technisch manager van PEC Zwolle, was van januari 2010 tot juni 2011 werkzaam bij de club uit deze golfstaat.

De Deen Laudrup is sinds september 2016 hoofdtrainer van Al-Rayyan. Hij was in de jaren ’80 en jaren ’90 van de twintigste eeuw profvoetballer bij onder andere Juventus, FC Barcelona, Real Madrid en Ajax.

Laudrup neemt het met zijn team op tegen het elftal van trainer-coach Albert van der Haar. Ongetwijfeld zal Wijthmen trainer Elvin Matuankotta in het kader van zijn stage ook op de bank te vinden zijn bij de beloften van PEC.

Zwollenaar Antoon Hutten (80) laat zich niet wegjagen

Zwollenaar Antoon Hutten (80) had na twee inbraken al maatregelen genomen en camera’s geplaatst. Toch werd hij een paar dagen geleden opnieuw slachtoffer van een brute inbraak. Hij peinst er niet over om te verhuizen.

FOTO BOVEN: ANTOON HUTTEN IN ZIJN WONING. ,,ALLES STOND OP DE KOP, STEKKERS WAREN KAPOT GETROKKEN.'

FOTO BOVEN: ANTOON HUTTEN IN ZIJN WONING. ,,ALLES STOND OP DE KOP, STEKKERS WAREN KAPOT GETROKKEN.’

,,Hoepel op, man!” Het is half vier ‘s nachts als Antoon Hutten (80) door een inbreker terug in zijn bed geduwd wordt. Het nachtlampje geeft net voldoende licht om een zwarte gedaante te kunnen ontwaren, met handschoenen aan, een bivakmuts op. Zijn slaapkamer is overhoop gehaald. Hutten probeert nog een keer om overeind te komen. Weer duwt de inbreker hem terug op zijn kussen. ,,Blijf liggen, we moeten geld hebben.” Een ander houdt bij het raam de wacht.

Iedere keer kreeg ik een duw met de boodschap dat ik moest blijven liggen

-Antoon Hutten

Enkele dagen na de derde inbraak in drie jaar tijd, kan de bejaarde Zwollenaar elk moment nog haarscherp voor de geest halen. Hij tuurt vanuit het ouderlijk huis, aan een aftakking van de Herfterlaan, over het perceel van elf hectare. Zijn paarden sjokken door de wei, in de verte gaat de trein naar Dalfsen. De zandweg naar de woning van de vrijgezelle tachtiger is doodlopend. De woorden rust en ruimte zijn nergens meer op hun plek dan hier. Maar afgelopen weekeinde veranderde het leven in Huttens paradijs voor even in een regelrechte nachtmerrie.

Hij hoorde kort voor de ‘bedscene’ al wat gestommel. Wat hij toen nog niet besefte, was dat er twee mannen via een open raam zijn woning binnen waren gekomen. ,,Je hoort hier wel vaker wat, maar dan is het de wind of een vallend takje.” Nu vliegen midden in de nacht spullen die de dief uit een kast gegrist heeft om z’n oren. ,,Alles stond op de kop, stekkers waren kapot getrokken en iedere keer kreeg ik een duw met de boodschap dat ik moest blijven liggen.” Een worsteling om Huttens horloge is het kantelpunt in de nacht van zaterdag op zondag. Een pleister op z’n arm herinnert er nog aan. ,,M’n horloge krijgen ze niet. Ik ben heel hard gaan schreeuwen, toen werden ze hysterisch en gingen ze ervandoor.” Met z’n portemonnee, inclusief pinpas en – ‘ja, dat doe ik dus maar niet weer’ – een spiekbriefje met pincode.

,,Slapen ging daarna niet meer, dus toen ben ik hier maar gaan zitten”, zegt het slachtoffer deze dinsdagochtend in zijn woonvertrek dat in alles nog bouwjaar 1952 ademt. Op tafel ligt een pijp. Langzaam trekt de blauwe rook weg uit de kamer. Hier zat Hutten zondagnacht ook, moederziel alleen naast een dode telefoonlijn. De buren waren een weekend weg. Dus keek hij de duisternis in, wachtend op de ochtend én bezoek. Want dat krijgt hij veel hier. Zo ook de ochtend na de inbraak. ,,Iemand die voor de paarden zorgt heeft de politie en de bank gebeld. ‘Wanneer hebt u voor het laatst gepind?’ werd me gevraagd. Veertien dagen geleden. ‘Nou, vannacht is er ook wat afgeschreven.'”

Hoeveel, dat weet Hutten nog niet. ,,Ik ben nog niet erg in de stemming om naar de bank te gaan. En als ik het wel weet, dan heb ik er nog niks aan.”

FOTO : HUTTEN WOONT IN EEN BOERDERIJ AAN DE RAND VAN ZWOLLE.

FOTO : HUTTEN WOONT IN EEN BOERDERIJ AAN DE RAND VAN ZWOLLE.

Camera’s

Een inbraak bij een hoogbejaarde man, wie doet nou zoiets? Wellicht dat die vraag dankzij Hutten nog beantwoord gaat worden. Door schade en schande wijs geworden, heeft hij eerder al op twee plekken beveiligingscamera’s laten ophangen. ,,Misschien worden ze toch nog gepakt, want de vorm van de gezichten is wel te zien op de foto’s. De ene heeft een grote neus.”

De Herfterlaan is al acht decennia Huttens thuis. En zal dat blijven ook. ,,’s Avonds ga ik liever niet meer weg, dan is het huis veel te lang alleen.” Maar slapen, hoe doe je dat na zo’n gebeurtenis?

,,Daar heb ik een foefje voor. Ik ga liggen en zoek plaatsnamen die met dezelfde letter beginnen, dan val ik zo in slaap. Na een vorige inbraak bleef er twee man bij mij slapen, maar die waren ‘s nachts nog banger dan ik. Die heb ik dus maar weggestuurd.”

Hulp
,,Na een vorige inbraak bleef er twee man bij mij slapen,” vertelt Antoon Hutten. ,,Maar die waren ‘s nachts nog banger dan ik. Die heb ik dus maar weggestuurd.”

(Publicatie van de stentor  van 26 juli 2017)

 

Zie hoe de Veldhoekweg het straatfeest vierde

Prachtige straatfeest aan de Veldhoekweg

Prachtige straatfeest aan de Veldhoekweg

De Veldhoekweg vierde afgelopen 8 juli 2017 het straatfeest in ons dorp.  Bep Spijker nam het initiatief om eens terug te kijken hoe dit feest werd gevierd. 

Zij nam de onderstaande tekst voor haar rekening en laat ons via haar gemaakte foto’s meegenieten van het feest aan de Veldhoekweg.

Ook zijn de foto’s gepubliceerd van de jaren 2006 en 2009.

Wil jij nu ook je straat promoten laat het weten, het voorbeeld van mevr. Spijker staat hieronder.

Straatfeest van de Veldhoekweg op 8 juli 2017

Na twee jaren hadden we weer een straatfeest, georganiseerd door enkele medebewoners
zoals: fam. v.d. Kolk, fam. Wienen en ? Zelfs 56 personen hadden zich hiervoor opgegeven,
heel veel dus! Wij werden door de organisatie om half vijf verwelkomd met koffie en
eigengebakken cake! Vooral de ouderen onder ons waren dik op tijd en installeerden zich,
keurig op een rii met eigen meegebrachte tuinstoelen, langs de binnenkant van de twee aan
elkaar gezette tenten. Kwebbelend met elkaar en genietend van de koffie en de plak cake.

Leuk was dat de vertrokken en de nieuwkomers in de straat ook zijn uitgenodigd. De sfeer zat
er vroeg in en toen het eten (van Meekers uit Heino) kwam werden we allemaal uitgenodigd
om de stokjes, de carbonades, de worstjes enz. te komen bakken op de grote ronde bakplaat en
de BBQ. Behalve de salades v. Meekers hadden de dames van de organisatie zelf ook een
paar overheerlijke salades gemaakt. Het zag en smaakte schitterend en overheerlijk. We
werden verzocht het bestek en de bordjes niet weg te gooien, die worden gerecycleld en
volgend jaar weer gebruikt.

Toen iedereen lekker verzadigd van het eten was en weer verder
keuvelden ( de ouderen). De jongeren genoten van elkaar buiten de tent aan de statafels en de
jongsten, Tim en Lars zaten nog lekker te smikkelen aan een tafeltje met stoeltjes. Het was
een genoeglijk geheel. maar er moest natuurlijk ook een spelletje worden gespeeld en
daarvoor werden 4 dames gevraagd zich te melden, maar uiteindelijk werden er 4, zonder
pardon, naar het midden van de tent getrokken door Nicole. Ze kregen een karton voor en
achter met een touw over de schouders gebonden. Op dat karton stonden dan voor en achter
een letter. Ze kregen een vraag, waarop ze het antwoord moesten zeggen en het woord dat
daaruit kwam, moesten ze laten zien door op de juiste plaats in de volgorde te gaan staan. Dat
was erg hilarisch en ze kregen vooral door de verwarring de lachers op de hand. Om de beurt
moesten 4 mannen en 4 vrouwen daar aan deelnemen en de foto’s laten wel zien hoeveel
schik ze ermee hadden.

Het werd een reuze gezellig straatfeest!!!!
Omdat er ons diversen zijn ontvallen in de afgelopen jaren dat het straatfeest wordt gehouden,
doe ik hierbij ook de opnamen van dit evenement uit 2006 en 2009. Dit als een goecli
herinnering aan hen.

Klik hier voor de foto’s van het straatfeest van 2017

Klik hier voor de foto’s van het straatfeest van 2009

Klik hier voor de foto’s van het straatfeest van 2006

 

 

 


Hitwebcounter.com Free

‘Kerkstalker’ Wijthmen langer in hechtenis

Kerkgangers in de Zwolse buurtschap Wijthmen kunnen opgelucht ademhalen. De 52-jarige Zwollenaar die vorige week de organist van het kerkkoor in Wijthmen aanviel, blijft de komende tijd nog in de cel.

Hij is dinsdag voorgeleid en zijn voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd, meldt het Openbaar Ministerie.De man zorgde de afgelopen maanden voor grote onrust in de kerkgemeenschap. Hij is de ex-partner van de dirigente van het kerkkoor en kon het niet verkroppen dat zij een nieuwe relatie aanging met de organist van het koor. Tijdens repetitieavonden en kerkdiensten viel hij hen lastig met intimiderend gedrag.

De angst zit er flink in bij de leden van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand -kerk in Herfte-Wijthmen

De angst zit er flink in bij de leden van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand -kerk in Herfte-Wijthmen

Afgelopen woensdag liep de situatie helemaal uit de hand tijdens een repetitieavond van het koor, toen de Zwollenaar met de organist op de vuist ging op het plein voor de kerk. De organist liep lichte verwondingen op bij het handgemeen. De dirigente werd bedreigd. De Zwollenaar vluchtte na de confrontatie, maar de politie hield hem kort daarna aan wegens mishandeling.

De kwestie heeft voor veel onrust binnen de kerk gezorgd. Al voor het incident van woensdag had het kerkbestuur al contact met de politie gezocht en gevraagd om veiligheidsmaatregelen. De voorzitter van het kerkkoor zei na het handgemeen op het kerkplein te vrezen dat kerkgangers en koorleden zouden afhaken als de Zwollenaar weer op vrije voeten zou komen.

DOOR FRANCISCA MULLER

(Bron: de Stentor van 06-07-2017)

Jong PEC ZWOLLE oefent zaterdag 8 juli om 12.30 in Wijthmen

Jong PEC in Wijthmen

Jong PEC in Wijthmen

De mannen van John van ‘t Schip beëindigen hun tijdelijke trainingsperiode bij VV Wijthmen vrijdag. Maar ook zaterdag is het wit en blauw op Sportpark De Elshof te bewonderen. Om half één (12.30 uur) speelt Jong PEC Zwolle tegen FC Groningen op de prachtige grasmat in Wijthmen. Het reserveteam van Jong PEC Zwolle wordt getraind door Mister PEC Zwolle, Albert van der Haar. De toegang is gratis. En de kantine is geopend van 11.00 tot (in elk geval) 17.00 uur.

Vrijdag 14 juli speelt het eerste elftal van PEC Zwolle tegen FC Emmen op De Elshof. Aanvang 14.30 uur. Toegangsprijs € 10 (voor volwassenen). Kinderen tot en met 14 jaar betalen € 7,50 (ook leden VV Wijthmen).

 

Kerkgemeenschap in Wijthmen schudt op z’n grondvesten door stalker

De angst zit er flink in bij de leden van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand -kerk in Herfte-Wijthmen

De angst zit er flink in bij de leden van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand -kerk in Herfte-Wijthmen

Moeten we dan in karatepak naar de kerk

Heibel in de kerk in Wijthmen.Een 52-jarige Zwolse man zaait angst onder de kerkgangers en de koorleden in het bijzonder. Hij verwondde woensdag de organist, die hij beschuldigt van het afpakken van zijn vrouw, de dirigente van het koor. Maar de zaak speelt al veel langer.

Een knokpartij in Wijthmen? Dat is sinds mensenheugnis niet gebeurd in dit kerkdorp van Zwolle. Laat staan een knokpartij op het plein voor de kerk, het kloppend hart van de dorpsgemeenschap. Woensdagavond rolde een 52-jarige Zwollenaar vechtend over de grond met de organist van het kerkkoor. De Zwollenaar zaait volgens dorpsbewoners al geruime tijd angst en onrust in Wijthmen. Het gaat om een relationeel conflict rond de dirigente van het koor, maar ondertussen raakt het de héle kerkgemeenschap, zegt voorzitter Rob van Krevel van het kerkkoor. ,,Ik maak me grote zorgen over het voortbestaan van het koor, de kerkgang en de kerk. Als inwoners hebben we ons er anderhalf jaar geleden sterk voor gemaakt dat de kerk open zou blijven. Dan kan het toch niet zo zijn dat één man ervoor zorgt dat-ie toch dicht gaat?”

Woensdagavond, tijdens de repetitieavond van het kerkkoor, werd de politie gealarmeerd. De 52-jarige Zwollenaar had de 52-jarige organist mishandeld op het kerkplein en de 38-jarige dirigente van het koor bedreigd. Ook de voorzitter van het koor moest het ontgelden, toen hij probeerde tussenbeide te komen. De verdachte pakte volgens getuigen ook een mes uit zijn auto en zwaaide daarmee in het rond. Daarna vertrok hij. De politie hield hem korte tijd later aan. Hij zit nog vast.

De politie wil geen verdere informatie verstrekken omdat het gaat om een zaak in de relationele sfeer. ,,Dan zijn we terughoudend vanwege de privacy van de betrokkenen”, zegt woordvoerder Jan Thijs van Hemmen van de politie. Maar de relatiekwestie is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een zaak die iedereen bezighoudt die bij de kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Herfte/Wijthmen betrokken is.

De nu aangehouden verdachte is de ex-partner van de dirigente en zou het voorzien hebben op haar nieuwe partner, de organist van het koor. De verdachte werd volgens Van Krevel de laatste tijd regelmatig gesignaleerd bij koorrepetities en kerkdiensten. ,,Altijd met intimiderend gedrag. Het gaat hem uiteindelijk om de man die zijn vrouw bij hem weggehaald heeft, maar hij terroriseert zo de héle gemeenschap. Kerkgangers zijn in de regel zeventig-plus en die willen in alle rust naar de kerk. Je verwacht toch niet dat er dan iemand ruzie komt maken. Moeten we dan soms in karatepak naar de kerk?”

We moeten de kerkgangers beschermen en de angst wegnemen

William Meijer

Na eerdere incidenten was al contact geweest met de politie, zegt Van Krevel. Maar die had volgens hem geen oplossing. ,,We hebben er gevraagd of er stille politie in de kerk kon zitten, of dat er camerabewaking kon komen. Maar dat kon niet. Er moeten zeker eerst doden vallen.” Bij het koor heeft de geweldsuitbarsting van woensdagavond een enorme impact. Veel koorleden zijn al op leeftijd en waagden zich niet naar buiten terwijl de vechtpartij gaande was. ,,Een aantal mensen heeft gezegd dat ze niet meer op het koor komen. Want nu zit hij vast, maar wat als hij volgende week weer vrij is? Dan weet ik niet of wij repetitie willen of kunnen houden. Dan mogen we wel iemand met een pitbull en een pistool achter het kerkplein neerzetten. Het is toch niet te geloven dat één man dit kan veroorzaken?”

Interim-voorzitter William Meijer van de locatieraad wil niet uitgebreid reageren, maar bevestigt dat er al voor het incident van woensdag contact was met de politie. ,,Ik wil nu eerst met de slachtoffers spreken. We moeten heel goed kijken hoe we hier mee verder gaan. Onze eerste zorg is nu de slachtoffers, maar we moeten ook de kerkgangers beschermen en de angst wegnemen.”

Door  Francisca Muller

(Bron: de Stentor van 1 juli 2017)

Sfeervol begin PEC Zwolle op Wijthmens biljartlaken

Ontspannen, sfeervol en ware Wijthmen-promotie. Zo was de eerste training van PEC Zwolle in Wijthmen te omschrijven. ‘En nat’, lachte John van ‘t Schip, de nieuwe hoofdtrainer van de Zwolse voetbaltrots, die duidelijk zin had in het nieuwe voetbalseizoen.

Meer nog dan over het weer werd zaterdagmiddag over de staat van het veld gesproken. In positieve zin. Alfred Meiberg was een blij en trots mens. Op zijn initiatief was PEC Zwolle naar Wijthmen gekomen om twee weken te trainen. De club stelde één voorwaarde: een goed veld. Nou dat lag er. Door de inspanningen van de ROVA en Alfred en zijn mensen werd het veld met chirurgische precisie onder handen genomen. Met succes. De Zwolse terreinmeesters werden dan ook bedolven onder de complimenten. Op de sociale media werd het veld beschreven als een ‘biljartlaken’. ‘Beter dan de Kuip’, grapte Max Beernink, de geestige gelegenheidsspeaker.

Het regenachtige weer mocht goed zijn voor de grasmat, maar na het mooie weer van de laatste tijd wat het minder aangenaam voor de nieuwsgierige toeschouwers. Toch kwamen ruim 400 PEC-fans naar Sportpark De Elshof. Een aantal waarop de organisatie alleen maar had durven hopen. De belangstelling van de media was opvallend groot. Voetbal is echt de belangrijkste bijzaak van de wereld geworden getuige de vele camera’s langs de lijn. En dat bij een training!

Alfred Meiberg mocht dan een trots man zijn, de allertrotste persoon op het veld was 8 jaar. Luuk van Krevel, speler van de E3, kreeg een verlaat verjaardagscadeau, want hij werd door John van ‘t Schip met een andere jeugdige voetbalfan uit het publiek geplukt, kreeg een hesje omgedaan en mocht meedoen in een trainingsvorm met Mickey van der Hart en Ted van de Pavert.

 

Luuk van Krevel hier met Bram van Polen

Luuk van Krevel hier met Bram van Polen. Let op de vele handtekeningen op zijn shirt die hij inmiddels had verzameld.

Luuk haalde zelfs de uitzending van Studio Sport. En was dus ‘s avonds in heel Nederland op TV te bewonderen. Jurre Teusink, rechtsbuiten van E1, is zelfs in beeld gekomen bij de scouts en trainers van PEC na zijn panna bij Younes Namli.

Ondanks de regen en het wegvallen van organisator Robert Hülsmann (ziek) konden de vele vrijwilligers met voldoening terugkijken op de middag. De organisatie beschouwde de eerste training als de generale repetitie voor de oefenwedstrijd PEC Zwolle-FC Emmen op vrijdagavond 14 juli as. (19.30 uur). Dan worden zeker duizend toeschouwers in Wijthmen verwacht. Welkom!

 

Foto’s zien, ga naar de website vvwijthmen.nl

 

Start de zomervakantie met voetbal en outdoor activiteiten

Wil jij de zomervakantie ook sportief beginnen? Dan worden voor jou de Voetbaldagen in Heino georganiseerd. Vier dagen lang voetbaltrainingen, spelvormen en outdoor activiteiten maakt Voetbalkamp Heino een uniek kamp voor zowel de fanatieke jongens en meisjes tussen de 7 en 13 jaar die zichzelf echt willen verbeteren, als voor enthousiaste deelnemers die vooral op zoek zijn naar plezier met (nieuwe) voetbalvrienden. Deelname is al mogelijk vanaf twee dagen!

De thuisbasis van dit voetbalkamp is Summercamp Heino. Daar zijn wij gehuisvest in een groepsaccommodatie en maken wij ook gebruik van het op het terrein gelegen sportveld, de sporthal en het zwembad. De meeste trainingen worden afgewerkt op het op loopafstand gelegen sportpark van voetbalvereniging Heino. Er zal daar getraind worden op voetbalvaardigheden zoals: aannemen, verdedigen, schieten en dribbelen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor plezier en om een betere voetballer te worden!

Tussen de voetbalactiviteiten door gaan we naar het naast Summercamp Heino gelegen outdoorpark om daar uitdagende activiteiten te gaan ondernemen. Mogelijke activiteiten zijn het klimparcours hoog tussen de bomen en trapezespringen vanaf 7 meter hoogte. Last van hoogtevrees? Geen probleem, we gaan ook andere spectaculaire activiteiten doen als vlot bouwen, krat stapelen, boogschieten en klimmen over het water. Bij mooi weer kan er natuurlijk een duik genomen worden in het eigen recreatiemeer om af te koelen!

Voor meer informatie, de videobeelden van Voetbalkamp Heino 2016 of om aan te melden verwijzen wij u naar onze website: www.voetbalkampheino.nl

Advies aan automobilisten: Kom via N35 (Heinoseweg) naar Wijthmen

n35

Bij de eerste training van PEC Zwolle in dit seizoen, aanstaande zaterdag om 14.00 uur op Sportpark De Elshof in Wijthmen, wordt veel belangstelling van supporters verwacht. Daarom zijn speciale maatregelen genomen om alles in goede banen te leiden.

PEC Zwolle, onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer John van ‘t Schip, traint een paar weken op het hoofdveld van de zaterdagclub uit Wijthmen, omdat het eigen kunstgrasveld in het MAC³PAC Stadion wordt vervangen.

Bezoekers uit de richting Zwolle wordt geadviseerd met de auto via de N35 (Heinoseweg) te rijden en de afslag richting Dalfsen (Kroesenallee) te nemen. Door vervolgens bij de tweede afslag linksaf om de dorpskern te rijden, komt men na circa 500 meter bij Sportpark De Elshof. Stewards en parkeergeleiders zullen u naar uw parkeerplaats begeleiden. Deze is op korte loopafstand van het sportpark. Parkeren in de berm van de Erfgenamenweg is verboden. De politie waarschuwt dat overtreders zullen worden bekeurd. Fietsers kunnen door Herfte rijden of langs de Wijthmenerplas. Voor hen zijn speciale fietsenstallingen klaargezet.

Wijthmen maakt zich op voor invasie van PEC Zwolle-Fans

pec-supporter

Het kunstgrasveld in het stadion van PEC Zwolle wordt deze zomer vervangen. Dus moet de blauwwitte voetbaltrots voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen uitwijken naar een tijdelijke trainingsaccommodatie. Via Alfred Meiberg, professioneel veldbeheerder en tevens bestuurslid van VV Wijthmen, kwam PEC op De Elshof terecht.

Op zaterdag 24 juni gaat het los. De eerste training onder de nieuwe oefenmeester John van ‘t Schip start die dag om 14.00 uur. De opvolger van de succesvolle Ron Jans is twee weken met zijn technische staf en spelers te gast in Wijthmen. Maar er wordt niet alleen getraind door PEC. Op vrijdag 14 juli staat een oefenwedstrijd gepland tegen eerste-divisieclub FC Emmen. De wedstrijd begint om half 8.

Toen het verzoek van PEC Zwolle bij VV Wijthmen binnenkwam, is razendsnel een organisatiecomité in de benen geholpen i.s.m. het bestuur van Stichting Gemeenschapscentrum Wijthmen. In dit comité o.l.v. Erik Schonewille en Robert Hülsmann hebben diverse vrijwilligers plaatsgenomen. Daartoe behoort ook hoofdsponsor Henry Teusink van Café-Restaurant De Mol. Doorgewinterde vrijwilligers als Dick Smeenk, Jan Schrijver, Jos Nijboer, Alfred Meiberg, Koen Nijmeijer en Wim van Dijk complementeren de organisatie. Zij kunnen een beroep doen op een nog veel grotere groep helpers, met name voor de eerste training en de oefenwedstrijd. Ook PEC en de ROVA zijn rondom deze gebeurtenissen gevraagd een helpende hand toe te steken.

Dat is nodig ook, want op de eerste training worden circa 500 bezoekers verwacht. Bij de wedstrijd wordt dat aantal zelfs geschat op 1000 tot 1500 toeschouwers. Daarom wordt man en macht en in nauwe samenwerking met de staf van PEC Zwolle gewerkt om het veld in topconditie te krijgen en alles in goede banen te leiden. De parkeerplaats wordt grotendeels afgesloten voor auto’s (m.u.v. enkele genodigden). Op de parkeerplaats wordt een horecaplein ingericht. De fanclub van PEC zal vaantjes, shirts, sjaals etc. van de club gaan verkopen.

Ook voor Wijthmeners en leden van de voetbal zal de wedstrijd overigens NIET gratis zijn. Kinderen tot 14 jaar betalen € 7,50 en volwassenen moeten € 10 neerleggen.

Het trainingsschema van PEC Zwolle in Wijthmen en de rest van de voorbereiding is via deze link te vinden.